Στα πλαίσια της επίσημης ανακοίνωσης της νέας γενιάς επεξεργαστών Intel Core 4th generation (Haswell) σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου επισκέφτηκε τη χώρα μας ο Norberto Mateos Carrascal, Southern Europe Regional Manager της Intel. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι ερωταπαντήσεις είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για μερικά λεπτά μαζί του και να τον ρωτήσουμε για την άποψη που έχει η Intel για το λειτουργικό σύστημα Tizen στο οποίο είναι ένας από τους δύο βασικούς συμμετέχοντες στην ανάπτυξη και διάδοσή του μαζί με τη Samsung.

Norberto Mateos Carrascal

“Στις συζητήσεις μας με τους operators (εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) καταλαβαίνουμε ότι ενδιαφέρονται για ένα νέο λειτουργικό σύστημα και θεωρούν όπως και εγώ ότι υπάρχει χώρος για ακόμα ένα. Όλα θα εξαρτηθούν από τις παραγγελείες που θα δώσουν οι operators και το πόσο θέλουν αυτοί να προωυθήσουν smartphones με το λειτουργικό σύστημα Tizen” δήλωσε στο Tizen.gr ο κ. Carrascal.

Σε ερώτησή μας σχετικά με το πρόσφατο βίντεο που διέρρευσε στο ίντερνετ με το Intel Obsidian UI αλλά και το αν το πρώτο Tizen smartphone θα κυκλοφορήσει με Intel Atom επεξεργαστή, ο κ. Carrascal δήλωσε ότι η Intel δοκιμάζει και βοηθάει στην εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος Tizen πάνω σε δοκιμαστικές συσκευές με Intel επεξεργαστές όμως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν το πρώτο Tizen smartphone που θα κυκλοφορήσει φέτος η Samsung (όπως αυτή έχει ανακοινώσει), θα ενσωματώνει δικό τους επεξεργαστή και άφησε να εννοηθεί ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι από το 2014 και μετά.

“H Intel υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Tizen και τη διάδοση αυτού και θα παραμείνει πιστή σε αυτό”. Με αυτή τη φράση έκλεισε η ολιγόλεπτη συζήτησή μας με τον κ. Carrascal.

Ετικέτες:,