Εχθές Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου Samsung Developer Conference που πραγματοποιήθηκε στο San Franscisco της Αμερικής. Την τρίτη και τελευταία ημέρα ανάμεσα στις ομιλίες, τα workshops και τις παρουσιάσεις υπήρξε και panel με θέμα συζήτησης το λειτουργικό σύστημα Tizen. Δυστυχώς για εμάς, δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πότε θα παρουσιαστεί το πρώτο smartphones με Tizen OS (προφέρεται Τάιζεν) να και θέλαμε πολύ να συμβεί κάτι τέτοιο.

Από το περασμένο καλοκαίρι ακούμε και διαβάζουμε ότι έρχεται το πρώτο Tizen smartphone. Η καθυστέρηση της άφιξής του οφείλεται στο “φτωχό” σε ποσότητα εφαρμογών Tizen App Store παρά τις φιλότιμες προσπάθειες Samsung και Intel με δώρα αξίας 4 εκ. δολαρίων Αμερικής. Φαίνεται ότι οι developers δεν έχουν πειστεί ακόμα και αυτό το κλίμα του “βλέποντας και κάνοντας” δεν βοηθάει το οικοσύστημα που προσπαθεί να δημιουργήσει η Samsung για το Tizen.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα ολοκληρώνεται στις 8 Δεκεμβρίου και κάποιοι αναφέρουν ότι το πρώτο Tizen smartphone θα πρέπει να το περιμένουμε στις αρχές του νέου έτους κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης CES στο Las Vegas.

Samsung Developers Conference 2013

[via]