Σε κλειστό event που πραγματοποίησε σήμερα η Intel στο Τόκυο μεταξύ των panel υπήρξε και ένα για το λειτουργικό σύστημα Tizen όπου ο κ. Ryoichi Sugimura, Πρόεδρος του Tizen Association και στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας NTT DοCoMo μίλησε για τις εξελίξεις και την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Μέσα στο τρέχον έτος η NTT DoCoMo έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει το πρώτο της smartphone με Tizen OS όπως είχε γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια του 2ου συνεδρίου Tizen Developer Conference τον περασμένο Μάιο και σήμερα ο Ryoichi Sugimura είπε ότι αυτή η στιγμή δεν είναι μακριά.

Βέβαια μόλις μήνες έχουν μείνει μέχρι το τέλος του έτους οπότε η δήλωση του Προέδρου δεν δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για το πότε ακριβώς. Ο κ. Sugimura δήλωσε ότι είναι πιθανό το Tizen smartphone της NTT DoCoMo να ανακοινωθεί ταυτόχρονα και με κάποιο άλλο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά.

Επίσης κάτι ενδιαφέρον που προέκυψε από το event της Intel είναι ότι με την έλευση της έκδοσης Tizen 3.0 μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα υπάρξει μεταξύ άλλων και υποστήριξει για έξυπνα ρολόγια smartwatches.

Ryoichi Sugimura Tizen NTT DoCoMo

Tizen 3.0 smartwatches

[via]