Οι πληροφορίες της ελληνικής κοινότητας Tizen.gr αναφορικά με τα δύο Tizen smartphones που αναπτύσσει η Samsung με κωδική ονομασία Redwood και Melius φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Μέσα από τα pdf-βοηθήματα που έχει αναρτήσει για τους developers η Samsung στο Tizen Store ανακαλύπτουμε το Redwood ως high-end συσκευή.

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών μας συνέπεσε με την πρόσφατη “ανακάλυψη” δύο νέων μοντέλων smartphones της Samsung και με κωδικό GT-I8800 και GT-I8805 που λογικά πρόκειται για τα Melius και Redwood αντίστοιχα.

Τα δύο αυτά smartphones εμφανίστηκαν στη λίστα με τα επίσημα downloads της Samsung και μετά από έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι τρέχουν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Tizen 2.1 Magnolia που αναμένεται να διατεθεί μέσα στο έτος.

Αν τα συνδιάσουμε όλα αυτά μαζί και με προηγούμενες πληροφορίες τότε συζητάμε για το Samsung GT-I8805 Redwood 4G και Samsung GT-I8800 Melius 3G με λειτουργικό σύστημα Tizen 2.1 Magnolia που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι και να κυκλοφορήσουν προς το Σεπτέμβριο.

Highend redwood device Tizen

Highend redwood device Tizen

Tizen Store User guide