Με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, οθόνη ανάλυσης HD 1280×720 pixels και υποστήριξη 4G/ LTE έκαναν την εμφάνισή τους κάποια πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου smartphone με λειτουργικό σύστημα Tizen OS. Με κωδική ονομασία SM-Z9005 και κατασκευαστή τη Samsung ένα από τα φημολογούμενα πρώτα Tizen smartphones φιγουράρει σε λίστα UAProf profile που φέρεται να έχει γίνει extract από το ίδιο το κινητό.

Πληροφορίες που διακινούνταν τους προηγούμενους μήνες έλεγαν ότι τα πρώτα Tizen smartphones θα ανακοινωθούν προς το τέλη του καλοκαιριού. Αυτή η χρονική περίοδος έχει φτάσει και σε μια εβδομάδα ανοίγει τις πύλες της η ετήσια έκδοση IFA 2013 στο Βερολίνο όπου η Samsung θα έχει ισχυρή παρουσία – το Tizen.gr θα είναι εκεί για να καλύψει την έκθεση.

Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι απίθανο να ανακοινωθεί κάποιο Tizen smartphone την επόμενη εβδομάδα και η λογική λέει ότι αυτό θα γίνει μάλλον κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου συνεδρίου Samsung Developer Conference στα τέλη Οκτωβρίου στο San Fransisco.

Samsung SM-Z9005 rumors specs

[via]