Πριν μερικές ημέρες γράφτηκε ότι θα καθυστερήσει η παρουσίαση του πρώτου Tizen smartphone. Επίσημα η παρουσίαση έχει/ είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του καλοκαιριού όμως ίσως να πάει μερικούς μήνες αργότερα μιας και οι φήμες λένε ότι δεν υπάρχουν έτοιμες σε ποσότητα οι εφαρμογές με τις οποίες θα ήθελε να ξεκινήσουν οι Samsung και Intel. Σε αυτό συνηγορεί και η καθυστέρηση έναρξης της υποβολής αιτήσεων του προγραμματισμένου διαγωνισμού Tizen App Challenge που πάει ένα μήνα μπροστά.

Αυτές τις ημέρες διατέθηκε η έκδοση Tizen 2.2 Beta SDK για τους developers και είναι αυτή με την οποία Samsung και Intel επιθυμούν να χτίσουν τις εφαρμογές τους οι developers. Από την άλλη ο μεγάλος διαγωνισμός Tizen App Challenge που ήταν να ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου πήρε και δεύτερη αναβολή για μερικές ημέρες όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι πληροφορίες ή εκτιμήσεις του γνωστού blogger τεχνολογίας Eldar Murtazin στο Twitter που κάνουν λόγο ότι το Tizen είναι σχεδόν νεκρό και η πρώτη και τελευταία συσκευή δεν θα ανακοινωθεί νωρίτερα από το 2014.

Στις 16 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο event (SenchaCon ’13) στo Ορλάντο της Φόριντα με θέμα το HTML5 και εκεί η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Tizen έχει δικούς της ομιλητές που λογικά θα πρέπει να αναντήσουν επίσημα για όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται. Είναι το Tizen νεκρό πριν ακόμα γεννηθεί;

Eldar Murtazin Tizen is almost dead twitter

Tizen app challenge delay 2

[via]

Ετικέτες: