Μια ημέρα πριν την έναρξη της ετήσιας έκθεσης MWC 214 το Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη, Samsung και Intel φάινεται να προετοιμάζουν event μέσα από το οποίο θα ανακοινώσουν τα πρώτα smartphones με το λειτουργικό σύστημα Tizen OS ή τουλάχιστον τα σχέδιά τους για το Tizen (προφέρεται Τάιζεν).

Συγκεκριμένα η πρόσκληση που φέρεται να έχουν στείλει Samsung και Intel αναφέρει, “an exclusive sneak preview of the newest Tizen devices as well as an opportunity to learn about the major milestones that the Tizen project has hit since last year’s event.”

Η αλήθεια είναι ότι το Tizen έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά αν αναλογιστούμε ότι από το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφορούν φήμες και “πληροφορίες” ότι έρχεται το πρώτο Tizen smartphone.

Τελευταία ακούγαμε ότι αυτό θα παρουσιαστεί αρχές Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης CES 2014 στο Λας Βέγκας και τώρα μιλάμε για Φεβρουάριο. Το σίγουρο είναι ότι οι ανταγωνιστές Firefox OS και Jolla έχουν ξεκινήσει και πουλάνε smartphones με το δικό τους OS και το Tizen θα πρέπει να βιαστεί αν δεν θέλει να χάσει το τρένο…

Tizen Magnolia 2.0 RD running Android apps

[via]