Το λειτουργικό σύστημα Tizen (προφέρεται Tάιζεν) είχε και εξακολουθεί να έχει μια μακρά και δύσκολη εφηβεία. Το αρχικό του όνομα ήταν MeeGo και ξεκίνησε ως ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux με γονείς της Nokia και Intel. Αργότερα το Tizen OS πέρασε στα χέρια της Samsung στο οποίο συγχώνευσε το δικό της λειτουργικό σύστημα Bada και σήμερα αναπτύσσει και εξελίσει μαζί με άλλους κατασκευαστές όπως οι Panasonic, Huawei και Fujitsu.

Το Tizen OS χρησιμοποιεί Linux kernel και WebKit runtime και πρόκεται για ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα. Σήμερα δεν χρησιμοποείται από κάποια συσκευή όμως η Samsung έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με Tizen το καλοκαίρι του 2013.

Οι προθέσεις των υπόλοιπων εταιρεών που συμμετέχουν στο Tizen Association αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια του 2ο Tizen Developer Conference που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 24 Μαίου 2013 στο San Francisco.

Τα μέλη του Tizen Association είναι σήμερα οι εταιρείες, Fujitsu, Huawei, Intel, KT, NEC, NTT DoCoMo, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Sprint, Vodafone. Περισσότερες πληροφορίες www.tizenassociation.org

Tizen user interface

Ετικέτες:,